Przejdź do treści
Strona główna » Shisha poradnik » Wpadnij na lunch do NAR!

Wpadnij na lunch do NAR!

    Lunch w NAR

    Zapraszamy na pełne życia i jednocześnie kameralne Powiśle, które daje wytchnienie w czasie świętej przerwy na posiłek. Nasza restauracja, pełna aromatycznych smaków i zapachów Turcji ugości wszystkich Państwa w godzinach od 12:00 do 16:00. Zestaw lunchowy zawiera główne danie (mięsne lub wegetariańskie), zupę, słodką baklavę i oczywiście herbatę podaną na sposób turecki, czyli… słodką, bardzo słodką lub bez cukru. Posiłki można spożywać na rozświetlonym w słońcu tarasie lub w przytulnych wnętrzach naszego lokalu. Cały zestaw kosztuje zawsze 32 zł.

    Lunch po turecku nieopodal centrum Warszawy

    Zapraszamy okolicznych mieszkańców, studentów, rodziców i dzieci, a także wszystkich tych, którzy chcą posilić się w przerwie od pracy lub znaleźć chwilę na obiad w trakcie mniej lub bardziej zapędzonego dnia na lunch Warszawa Powiśle. Z jednej strony, wybierając zestaw lunchowy u nas, macie Państwo do wyboru dania w pełni mięsne, a więc takie, z których słynie Turcja jako tygiel mieszający wpływy kuchni śródziemnomorskiej z bliskowschodnią. Z drugiej znajdują się tutaj dania wegetariańskie, czerpiące z najlepszych tradycji przyrządzania rosnących w pełnym słońcu Turcji warzyw. Prym wiedzie wśród nich bakłażan (spróbujcie naszą pastę z pieczonego bakłażana!), ale nie można odmówić też obecności daniom z papryką w roli głównej, słodkimi pomidorami, cukinią, dodatkiem ogórka, ale też oliwek. Wśród nich znajduje się codzienna warzywna turecka zupa z soczewicy Mercimek. Wszystko z bardzo udaną domieszką kolendry, mięty i innych ziół, które podkręcają smak potraw w kuchni tureckiej aż do zawrotu głowy!

    Doskonałe dania z grilla na lunch na warszawskim Powiślu

    Gdy o mięsnych rarytasach mowa, kuchnia turecka, jak świat długi i szeroki, uznaje ją za jedną z najlepszych. Również i my zauroczyliśmy się sposobem, w jaki w Turcji traktowana jest jagnięcina, baranina, czy nawet kurczak. Nasze pikantne skrzydełka z kurczaka i tradycyjne szaszłyki z jagnięciny przygotowujemy na bazie tradycyjnych receptur, z wyczuciem wyrosłym z długotrwałego obcowania z kulturą turecką, turecką kuchnią i mieszkańcami Turcji.
    Rozważając dania mięsne, przyrządzane na sposób tradycyjnie turecki, należy z pewnością sprawdzić też świetne dania grillowane. Jedne z najchętniej wybieranych przez naszych klientów są kawałki mięsa wołowego upakowanego w cienki lawasz turecki, podawane z sosem pomidorowym z domieszką jogurtu, z dodatkiem kaszy bulgur. Wielu zwolenników ma też grillowana jagnięcina, która uchodzi za jedno z najbardziej wyrazistych mięsnych dań w ofercie. Podajemy je z sosami do wyboru, cebulą i kaszą bulgur. Dania z grilla na lunch są doskonałe, gdy dbamy o sylwetkę, są nietłuste, ale dostatecznie aromatyczne i treściwe, aby zostać zapamiętanymi aż do późnych godzin wieczornych, kiedy można już popuścić wodze fantazji i wrócić do nas na drinka lub na przepyszną kolację w gronie przyjaciół lub rodziny.
    Na koniec treściwego lunchu serwujemy słodkie wykończenie z miodem i orzechami w roli głównej, czyli baklawę. Prawdziwą, bez przyrządzania na skróty i z dobrej jakości składników.

    Zapraszamy do złapania oddechu w czasie lunchu!

    Lunch Warszawa Powiśle w Nar to sposób na zaczerpnięcie oddechu, okazja do skosztowania przysmaków Turcji w klimatycznym otoczeniu industrialnej Elektrowni. Serwujemy dla Was to, co uznajemy za najlepsze, a gdy jest to dla Was jednocześnie najważniejszy posiłek w trakcie dnia, czujemy się jak tureckie podwórko: gościnne i przygarniające z otwartością każdego, kto tylko zechce tam zajrzeć.